Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zakwas na barszcz czerwony

Opis przygotowania

Buraki obrać i pokroić na kawałki. Przełożyć do słoika lub kamionki, zalać letnią przegotowaną wodą. Dodać kminek, chrzan, czosnek, sól, cukier i kromkę chleba. Odstawić pod przykryciem na 3-6 dni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS
 
 

Podobne przepisy

Krem z kiszonych ogórków

Ogórkowa nieco inaczej...

Cebulowa na winie czerwonym

Zupa na czerwonym winie i czerwonej cebuli...

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Pesto z natki marchewki

Znakomity dodatek do kremowych zup i makaronów;-)

Wróć do listy przepisów