ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 320

OPIS ODCINKA

Gdy na dworze plucha, marzymy o ciepłych krajach i rajskich plażach. I choć marzenia warto realizować, to zazwyczaj nie udaje się nam polecieć na egzotyczną wyspę… Zostajemy w domu, a zamiast klapek, sięgamy po kalosze. Ale i w naszym klimacie da się jakoś żyć, bowiem jesienną szarugę można znieść sięgając chociażby po cytrusy czy inne owoce, które pochodzą z tropików. Jak w ciekawy sposób je wykorzystać – zobaczymy w kolejnym odcinku „Ewa gotuje”. Pierwszą potrawą będą śledzie w oleju lnianym, z sokiem i skórką cytrynową – doskonałe zarówno na co dzień, jak i na święta (z powodzeniem mogą być przystawką na wigilijnym stole). Na danie główne Ewa poda pikantne udka z kurczaka w sosie curry na bazie mleczka kokosowego, z pomidorami, ananasem i papryczką chili. Z kolei na deser będzie zaskakujące ciasto ryżowe o smaku pomarańczowym.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Śledzie cytrynowe w oleju lnianym

Idealna przystawka na wigilijny stół! Świętą tuż tuż...

Kurczak w pomidorach z ananasem

Dla miłośników kuchni orientalnej;-) W sam raz na złą pogodę...

Ciasto ryżowe z pomarańczami

Deserowa wariacja na temat risotto...

Wróć do listy odcinków