Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić. Przelać zimną wodą. Na patelnię wlać oliwę, podgrzać. Wrzucić makaron. Dorzucić pokrojone pomidory suszone. Wymieszać.
Do miseczki wybić jajka, roztrzepać. Dodać zioła prowansalskie, przyprawić solą oraz pieprzem. Wlać do makaronu. Wymieszać. Gdy jajka lekko się zetną, wyłożyć na głęboki talerz. Dodać rukolę oraz płatki sera koziego.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz zaprasza na potrawy dla nastolatków. Zacznie od...
Jarzyny posiekać w „makaronik” (czyli drobne słupki czy też paseczki, zwa ...
Na dno gęsiarki wlać olej (może być rzepakowy), ułożyć plastry słoniny, na niej 3-4 s ...
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oleju, dodać posiekany czosnek. Gdy lekko się ...
Pieczyste z czosnkiem!