Wołowinę pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić papryką słodką i ostrą oraz roztartym w dłoniach tymiankiem. Skropić oliwą. Wymieszać. Zalać winem. Dorzucić cebule. Wymieszać, przykryć i odstawić w chłodne miejsce na 4 godziny. Przed pieczeniem wyjąć, by mięso wróciło do temperatury pokojowej.
Kawałki pokrojonej wołowiny nabić na szpadki, przekładając małymi cebulami. Upiec nad ogniskiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa zaprasza na potrawy z ognia. Nie z rusztu,...
Kataloński gulasz z dużymi kawałkami cielęciny...
Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!
Niezwykle delikatna wołowina z miodem pitnym!
Wyśmienita cielęcina duszona z jarzynami w podpiwku.