/ Przepisy / Zupa kalafiorowa z curry

Opis przygotowania

Różyczki kalafiora przełożyć do garnka z gorącym wywarem, ugotować. Gdy kalafior zmięknie, przyprawić curry i gotować przez około 5 minut. Zabielić śmietaną, zahartowaną gorącą zupą. Zmiksować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać w kubku – z grzankami i posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 245
Ewa gotuje - odc. nr 245

W następnym odcinku Ewa ugotuje zupę kalafiorową z dodatkiem curry. Jako...

 

Podobne przepisy

Rzodkiewki kiszone

Samo zdrowie!

Krem z ziemniaków i pora

Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...

Warzywa z grilla na rukoli

Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki...

Bakłażan z pomidorami pod haloumi

Genialna przystawka...

Wróć do listy przepisów