Boczek pokroić w paski i zrumienić na patelni. Szpinak opłukać, wysuszyć, liście przełożyć do miski. Dodać porwaną sałatę. Wymieszać. Na szpinaku i sałacie ułożyć odsączone z zalewy mandarynki. Posypać ziarnami słonecznika (uprażonymi na suchej patelni).
Składniki dressingu dobrze wymieszać. Przelać na sałatę 15 minut przed podaniem. Delikatnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć chrupiący boczek.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa przyrządzi pulpety w sosie czosnkowym, podane z...
Kapustę (pekińską lub sałatę rzymską; w Kraju Środka używana jest kapusta chińska) po ...
Lodowa w wybuchowym towarzystwie;-)
Buraczki obrać, zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku (minimum godzina). Wy ...
Ziemniaki ugotować w mundurkach - bacząc, by się nie rozgotowały! Wody nie solić, bo ...