Dynię pokroić na kawałki, wyczyścic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiec (35-45 minut, 180 st. C). Po upieczeniu obrać ze skórki i zmiksować. Dodać ser biały oraz serek mascarpone, budyń, masę krówkową, cukier puder, jajka, cynamon, gałkę muszkatołową, imbir, skórkę pomarańczową, esencję waniliową i śmietankę. Zmiksować.
Biszkopty pokruszyć (najlepiej za pomocą wałka), wymieszać z zarodkami, kakao, cukrem pudrem i olejem. Przełożyć do formy 24 x 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej masłem. Wyrównać. Wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.
Masę serowo-imbirową przelać na podpieczony spód. Wstawić na 1 godz. i 15 minut do piekarnika, nagrzanego do 170 st. C. Ciasto zostawić w wyłączonym piekarniku na 15-20 minut.
Na patelni uprażyć płatki migdałów. Wierzch sernika pokryć masą krówkową. Posypać uprażonymi płatkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa zaprasza na szybkie potrawy. Gotowanie zacznie od dania jednogarnkowego...
Masło rozpuścić na patelni. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.
Na stolnicę przesiać mąkę, posiekać z zimnym masło. Gdy zacznie przypominać kruszonkę, zrobić kopczyk...
Jeden z bardziej znanych deserów z Ameryki!
Idealny na upały;-)