Płatki lekko zmiksować z migdałami (nie na mąkę). Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Tortownicę (o średnicy 28 cm) wyłożyć papierem, boki wysmarować masłem. Dno wyłożyć masą, ubić łyżką i wstawić do lodówki na ok. ½ godziny.
Składniki masy podzielić na dwie części. Zmiksować partiami w robocie na gładką masę. Wyłożyć na owsiany spód. Piec przez godzinę w temp. 190 st. C.
Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić sernik w środku na ½ godziny.
Udekorować owocami sezonowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem krzątanina w kuchni Ewy zacznie się od przyrządzenia błyskawicznego...
Wodę zagotować z masłem, cukrem i solą. Zmniejszyć płomień do minimum, dodać mąkę i e ...
Latynoski chrust z ciasta ptysiowego!
Udekorowane karmelizowaną cytryną;-)
Na stolnicę przesiać mąkę, posiekać z zimnym masło. Gdy zacznie przypominać kruszonkę, zrobić kopczyk...