Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik bezglutenowy słodzony ksylitolem

Opis przygotowania

Płatki lekko zmiksować z migdałami (nie na mąkę). Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Tortownicę (o średnicy 28 cm) wyłożyć papierem, boki wysmarować masłem. Dno wyłożyć masą, ubić łyżką i wstawić do lodówki na ok. ½ godziny.

Składniki masy podzielić na dwie części. Zmiksować partiami w robocie na gładką masę. Wyłożyć na owsiany spód. Piec przez godzinę w temp. 190 st. C.

Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić sernik w środku na ½ godziny.

Udekorować owocami sezonowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 391
Ewa gotuje - odc. nr 391

Tym razem krzątanina w kuchni Ewy zacznie się od przyrządzenia błyskawicznego...

 

Podobne przepisy

Tiramisu w pucharku

Włoska klasyka!

Tort makowy z brzoskwiniami

Z kremem waniliowym!

Sernik szachownica

Pracę zacząć od przygotowania ciasta ciemnego. Masło utrzeć z cukrem. Gdy masa jest j ...

Banany podpalane

Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż ...

Wróć do listy przepisów