Przygotować farsz. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Dodać mięso mielone. Przyprawić ziołami prowansalskimi. Wymieszać i smażyć przez kilka minut.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki. Miąższ pokroić w kostkę i dorzucić na patelnię. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Przesmażyć. Przyprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia. Dorzucić posiekaną kolendrę i natkę pietruszki.
Cukinie umyć. Jedną przekroić wzdłuż na pół, drugą pokroić w plastry przypominające gotowe sushi. Z cukinii przekrojonej na pół wydrążyć pestki, z krążków wyciąć środki. Warzywa napełnić farszem i ułożyć na blasze lub w naczyniu do zapiekania.
Oprószyć tartym parmezanem. Zapiec w piekarniku (20 minut, 180 st. C, pod koniec włączyć funkcję grillowania).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
„Bohaterką” kolejnego odcinka „Ewa gotuje” będzie...
Bodaj najbardziej znany rosyjski gulasz!
Na kaszy jaglanej!
Mięso posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron na p ...
Kacze piersi naciąć od strony skóry - tak, by powstała ukośna, centymetrowa kratka. N ...