Masło, cukier i mleko zagotować i ostudzić.
Wsypać mąkę, przesianą z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Dodać jajka. Dokładnie wymieszać lub zmiksować. Na samym końcu dodać dżem i wyrobić na jednolite ciasto.
Przełożyć do foremki, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec przez 45-50 minut (lub do tzw. suchego patyczka) w temp. 180 st. C.
Po upieczeniu udekorować roztopioną czekoladą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa gotuje na parze! Zrobi dorsza z masłem czosnkowym oraz warzywa...
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki i wyrobić na jednol ...
Masło roztopić w garnku. Dodać cukier i cukier waniliowy...
Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...
Pracę zacząć od przygotowania ciasta ciemnego. Masło utrzeć z cukrem. Gdy masa jest j ...