Masło, cukier i mleko zagotować i ostudzić.
Wsypać m±kę, przesian± z sod±, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Dodać jajka. Dokładnie wymieszać lub zmiksować. Na samym końcu dodać dżem i wyrobić na jednolite ciasto.
Przełożyć do foremki, wysmarowanej masłem i wysypanej bułk± tart±. Piec przez 45-50 minut (lub do tzw. suchego patyczka) w temp. 180 st. C.
Po upieczeniu udekorować roztopion± czekolad±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa gotuje na parze! Zrobi dorsza z masłem czosnkowym oraz warzywa...
Z wina i płynnego miodu przygotować marynatę. Ananasa obrać, ¶rodek wyci±ć, mi±ższ po ...
Miód i sodę przełożyć do rondelka, wymieszać i zagotować...
Jajka utrzeć z cukrem, dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia oraz ¶mietanę - ...
Ozdobiona czekolad±!