Mięso pokroić na zgrabne kawałki. Włożyć do zamykanego naczynia, dodać drobno pokrojony czosnek, liście laurowe i ziele angielskie, marchewkę i pietruszkę starte na tarce o grubych oczkach oraz cebulę pokrojoną w półtalarki. Przyprawić solą i pieprzem. Dolać ocet winny i oliwę. Dokładnie wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki na minimum 3 dni.
\r\n
Po tym czasie wyjąć z marynaty, nabić na szpadki i upiec na grillu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz powraca na Wasze ekrany po wakacyjnej przerwie. W tym odcinku...
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni (laskowe i włoskie w piekarniku). Czosnek ...
Inspirowany wrocławską knyszą...
Cielęcinę pokroić w kostkę (jak na gulasz). Do plastikowego worka wsypać mąkę, wrzuci ...
Kieszonka plecionka!