/ Przepisy / Szaszłyki z barana

Opis przygotowania

Mięso pokroić na zgrabne kawałki. Włożyć do zamykanego naczynia, dodać drobno pokrojony czosnek, liście laurowe i ziele angielskie, marchewkę i pietruszkę starte na tarce o grubych oczkach oraz cebulę pokrojoną w półtalarki. Przyprawić solą i pieprzem. Dolać ocet winny i oliwę. Dokładnie wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki na minimum 3 dni.

\r\n

Po tym czasie wyjąć z marynaty, nabić na szpadki i upiec na grillu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 191
Ewa gotuje - odc. nr 191

Ewa Wachowicz powraca na Wasze ekrany po wakacyjnej przerwie. W tym odcinku...

 

Podobne przepisy

Kulki ziemniaczane

Sposób na kartofle...

Roladki z karpia z farszem grzybowym

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Gęś po staropolsku

Na 11 listopada tylko gęsina;-)

Wróć do listy przepisów