Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Dodać cukinię – jeśli używamy młodej, to nie trzeba jej obierać; starą, „jesienną” należy obrać.
Piec przez 45-50 minut w temp. 180-200 st. C na dużej blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia).
Można udekorować cukrem pudrem
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku na stole Ewy będzie królować cukinia. Nasza Prowadząca przygotuje...
ynię pokroić na kawałki, wyczyścic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia...
Dzieciaki uwielbiają takie wypieki!
Na płatkach owsianych;-)
Z nektarynek usunąć pestki, owoce pokroić na 6 cząstek. Włożyć do formy żaroodpornej, ...