/ Przepisy / Placek z cukinią

Opis przygotowania

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Dodać cukinię – jeśli używamy młodej, to nie trzeba jej obierać; starą, „jesienną” należy obrać.

Piec przez 45-50 minut w temp. 180-200 st. C na dużej blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia).

Można udekorować cukrem pudrem

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 192
Ewa gotuje - odc. nr 192

W tym odcinku na stole Ewy będzie królować cukinia. Nasza Prowadząca przygotuje...

 

Podobne przepisy

Makaroniki francuskie z białą czekoladą

Białka oddzielić od żółtek, ubić sztywną pianę. Pod koniec utrwalić 4 łyżkami cukru p ...

Sorbet truskawkowy z bąbelkami

Mrożone truskawki zmiksować i posłodzić, nałożyć do szampanówek, zalać winem musujący ...

Jabłka pieczone

Z całych jabłek usunąć ogonki i gniazda nasienne. Płytko naciąć skórkę (dookoła), aby ...

Dżem z cukinii

Startą cukinię gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny do miękkości...

Wróć do listy przepisów