/ Przepisy / Zupa krem z zielonej sałaty

Opis przygotowania


Ryż zemleć na mączkę. Dodać mleko (ew. śmietanę), bulion, przyprawę. masło oraz sałatę. Zmiksować. Przelać do garnka. Zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Posypać grzankami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 105
Ewa gotuje - odc. nr 105

W kolejnym odcinku „Ewa gotuje” autorka kulinarnej serii Ewa...

 

Podobne przepisy

Żurek na wędzonce

Grzyby namoczyć w zimnej wodzie...

Zupa kurkowa

W sezonie grzybowym pozycja obowiązkowa! Pyszna zupa z kurkami, boczkiem i ziemniakami.

Krem kalafiorowy z mozzarellą

A do tego chipsy z selera!

Wiosenna zupa cytrynowa

Pomysł ponoć francuski, przepis na 100% polski;-)

Wróć do listy przepisów