/ Przepisy / Ziołowy schab pieczony w całości

Opis przygotowania

Gorczycę, pieprz, ziele angielskie i jałowiec uprażyć na patelni. Wsypać do 2 1/2 l wody. Posolić i posłodzić. Dodać liście laurowe i przekrojoną na pół główkę czosnku (w łupinie).

Do tak przyrządzonej marynaty włożyć schab i odstawić na kilka godzin. Następnie wyjąć, osuszyć i obsmażyć na patelni w odrobinie oliwy lub posmarować oliwą i opiec na grillu.

Mięso przełożyć do gęsiarki lub włożyć do rękawa (schab upieczony w rękawie będzie bardziej soczysty). Piec ok. 1/2 godziny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 82
Ewa gotuje - odc. nr 82

"W tym odcinku „Ewa gotuje” gratka dla mięsożerców: schab marynowany...

 

Podobne przepisy

Pierś kaczki z sosem wiśniowym

Na dno pojemnika wsypać sól gruboziarnistą. Mięso umyć i osuszyć, następnie położyć na soli skórą do dołu...

Antrykot z rusztu

Stek marynowany w chili, czosnku, oliwie i rozmarynie;-)

Pierś indycza w ziołach prowansalskich

Zrobić tzw. suchą marynatę: na patelni bez tłuszczu rozgrzać łyżkę soli, dodać garść ...

Kaczka po krakowsku

Przysmak z Galicji!

Wróć do listy przepisów