"W tym odcinku „Ewa gotuje” gratka dla mięsożerców: schab marynowany w ziołach i pieczony w całości. Idealny zarówno na ciepło, jak i na zimno – jako wędlina. Do tego pyszna salsa oliwkowa – świetny dodatek do mięs wszelakich. Na deser Ewa Wachowicz upiecze dwukolorowy sernik-szachownicę wedle przepisu nadesłanego do programu. Tym samym rozpocznie się konkurs na najlepsze receptury!- Dostaję bardzo dużo listów i e-maili z przepisami. Te najlepsze postanowiłam nie tylko nagrodzić, ale też zaprezentować przed kamerami – mówi pani Ewa. –Wszystkich telewidzów zachęcam do podsyłania na mój adres sprawdzonych, domowych receptur! "
Gorczycę, pieprz, ziele angielskie i jałowiec uprażyć na patelni. Wsypać do 2 1/2 l w ...
Pracę zacząć od przygotowania ciasta ciemnego. Masło utrzeć z cukrem. Gdy masa jest j ...
Składniki wrzucić do miksera, rozdrobnić, zalać sokiem z cytryny i oliwą, po czym zmi ...