
Buraki, marchewkę oraz jabłko umyć i obrać. Buraki i marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, jabłko na grubszych. Ząbek czosnku obrać i pokroić w bardzo drobną kosteczkę lub przecisnąć przez praskę. Wszystko wymieszać, posolić, posypać cukrem, dodać śmietanę i majonez, skropić sokiem wyciśniętym z cytryny, dorzucić orzechy włoskie, dokładnie wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Bohaterem tego odcinka będzie burak. Ewa przygotuje z niego ciekawą przystawkę...
Mozzarellę poszarpać na talerz. Ser Brie pokroić na mniejsze kawałki i również ułożyć ...
Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki ...
Z fetą, mozzarellą i niebieską pleśnią...
Z grillowanym boczkiem;-)