
Liście sałaty porwać do miski. Na sałacie, na środku, ułożyć cząstki pomidorów. Dookoła rozłożyć ogórki, pokrojone w dość dużą kostkę. Na pomidorach położyć cząstki łososia, na łososia dać kukurydzę.
Wokół ryby i kukurydzy zrobić wianuszek z pokrojonej w piórka cebuli, na brzegu ułożyć marchewkę, startą na tarce jarzynowej.
Całość udekorować oliwkami, skropić octem i oliwą, przyprawić odrobiną soli.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W "Ewa gotuje" ciąg dalszy kuchni hiszpańskiej. Tym razem Ewa Wachowicz...
Kabaczek w sałatce;-)
Cukinię pokroić pod ukosem na plastry o grubości ok. 1/2 cm, przyprawić solą i pieprz ...
Buraki umyć, lecz nie obierać. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (małe pieką ...
Pomidory naciąć na czubku, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Każdy pomidor pokroić n ...