/ Przepisy / Roster śliwkowy

Opis przygotowania

Śliwki pozbawić pestek, przesmażyć na odrobinie zbrązowionego masła, zalać niewielka ilością wody lub wina. Posłodzić. Dodać goździki i cynamon. Dusić, aż owoce zaczną pływać w gęstym sosie.

Roster udaje się też z mrożonych śliwek - podczas smażenia nie trzeba ich podlewać wodą czy winem, wystarczy bowiem sok spod rozmrożonych owoców.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 18
Ewa gotuje - odc. nr 18

W tym programie Ewa Wachowicz odwiedzi akademik przy Al. 29 Listopada w...

 

Podobne przepisy

Domowy chrzan

Świeżo tarty, na occie jabłkowym!

Sałatka do ryby

Z sałaty wybić głąb. Liście podrzeć. Paprykę wyczyścić, pokroić, dodać do sałaty. Na ...

Pasztet drobiowy z herbatnikami

Przysmak dla miłośników wątróbki;-)

Domowy ketchup

omidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne...

Wróć do listy przepisów