/ Przepisy / Roster śliwkowy

Opis przygotowania

Śliwki pozbawić pestek, przesmażyć na odrobinie zbrązowionego masła, zalać niewielka ilością wody lub wina. Posłodzić. Dodać goździki i cynamon. Dusić, aż owoce zaczną pływać w gęstym sosie.

Roster udaje się też z mrożonych śliwek - podczas smażenia nie trzeba ich podlewać wodą czy winem, wystarczy bowiem sok spod rozmrożonych owoców.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 18
Ewa gotuje - odc. nr 18

W tym programie Ewa Wachowicz odwiedzi akademik przy Al. 29 Listopada w...

 

Podobne przepisy

Kasza gryczana kiszona

Z czosnkiem!

Kiełbasa ze słoika

Domowa wędlina w szkle...

Zapiekanka z jajem

Lub jak kto woli jajecznica inaczej...

Łosoś w trocinach wędzony

Na patelnię wsypać trociny, przykryć folią aluminiową, ponakłuwać. Surową rybę oprósz ...

Wróć do listy przepisów