Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na mocno rozgrzanej oliwie. Pod koniec dorzucić drobno posiekany czosnek. Wsypać kumin, dodać harissę. Wymieszać i podsmażyć. Wrzucić szpinak. Podlać połową bulionu. Wsypać cieciorkę i podgrzewać przez chwilę. Następnie rozgnieść mniej więcej połowę cieciorki (resztę zostawić w całości). Wlać resztę bulionu. Dodać przekrojone na pół pomidorki oraz pokrojoną w kostkę cukinię. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić przez chwilę. Zrobić gniazda i wybić w nie jajka. Doprawić solą i pieprzem. Gdy białko się zetnie posypać świeża kolendrą i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jeszcze do niedawna w temacie potraw z jajek niepodzielnie rządziła pochodząca...
Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!
Kaszę podsmażyć w garnku na odrobinie masła, zalać wodą (dwa palce nad kaszą). Ugotow ...
Limonkę pokroić na „ósemki”. Rozgnieść z cukrem. Dodać świeżą miętę. Zala ...
Drożdże wymieszać z łyżką ciepłego mleka, szczyptą cukru, solą i łyżeczką mąki. Gdy p ...