Masło roztopić na patelni. Nasiona chia, babkę płesznik, siemię lniane, słonecznik i czarnuszkę wsypać do miksera. Dodać sodę i proszek do pieczenia. Posolić. Dorzucić śmietanę. Wybić jajka. Wlać masło i zmiksować.
Przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia (20 cm x 12 cm). Wierzch posypać czarnuszką.
Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C.
Podawać z hummusem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów do Zawoi. A ponieważ często tak jest, że przyjeżdżając...
Chleb z... kaszy;-) Bez glutenu!
Z sałaty wybić głąb. Liście podrzeć. Paprykę wyczyścić, pokroić, dodać do sałaty. Na ...
Jajecznica inaczej...
Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...