/ Przepisy / Chleb keto

Opis przygotowania

Masło roztopić na patelni. Nasiona chia, babkę płesznik, siemię lniane, słonecznik i czarnuszkę wsypać do miksera. Dodać sodę i proszek do pieczenia. Posolić. Dorzucić śmietanę. Wybić jajka. Wlać masło i zmiksować.

Przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia (20 cm x 12 cm). Wierzch posypać czarnuszką.

Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C.

Podawać z hummusem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 482
Ewa gotuje - odc. nr 482

Tym razem Ewa zaprosi widzów do Zawoi. A ponieważ często tak jest, że przyjeżdżając...

 

Podobne przepisy

Śledzie cytrynowe w oleju lnianym

Idealna przystawka na wigilijny stół! Świętą tuż tuż...

Kasza z grzybami

Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na noc. Namoczone grzyby wyłowić i włożyć do kaszy. ...

Ryż po zanzibarsku

Na mleczku kokosowym!

Pasztet z grzybami

Mięso pokroić na mniejsze kawałki. W wysokim garnku przesmażyć najpierw podgardle - j ...

Wróć do listy przepisów