Masło roztopić na patelni. Nasiona chia, babkę płesznik, siemię lniane, słonecznik i czarnuszkę wsypać do miksera. Dodać sodę i proszek do pieczenia. Posolić. Dorzucić śmietanę. Wybić jajka. Wlać masło i zmiksować.
Przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia (20 cm x 12 cm). Wierzch posypać czarnuszką.
Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C.
Podawać z hummusem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów do Zawoi. A ponieważ często tak jest, że przyjeżdżając...
Doskonale smakują ze szklanką zimnego mleka!
Bardzo proste w przygotowaniu domowe pieczywo;-)
Czosnek niedźwiedzi pokroić i wrzucić do miksera. Dodać orzechy laskowe. Posolić, wla ...
Drożdże posłodzić, zalać ciepłą wodą, wymieszać i odstawić. Mąkę przesiać...