Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Chleb keto

Opis przygotowania

Masło roztopić na patelni. Nasiona chia, babkę płesznik, siemię lniane, słonecznik i czarnuszkę wsypać do miksera. Dodać sodę i proszek do pieczenia. Posolić. Dorzucić śmietanę. Wybić jajka. Wlać masło i zmiksować.

Przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia (20 cm x 12 cm). Wierzch posypać czarnuszką.

Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C.

Podawać z hummusem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 482
Ewa gotuje - odc. nr 482

Tym razem Ewa zaprosi widzów do Zawoi. A ponieważ często tak jest, że przyjeżdżając...

 

Podobne przepisy

Selerowe chipsy

Obranego selera pokroić na cieniuteńkie plasterki (można użyć szatkownicy do ogórków) ...

Roster śliwkowy

Śliwki pozbawić pestek, przesmażyć na odrobinie zbrązowionego masła, zalać niewielka ...

Kasza z suszonymi śliwkami

Śliwki przełożyć na sito i przelać wodą (po to, by usunąć nadmiar dymnego posmaku z w ...

Wróć do listy przepisów