Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szybki chlebek bez glutenu

Opis przygotowania

Siemię zmiksować z ziarnami słonecznika na m±kę. Białka ubić na sztywno ze szczypt± soli. Dodać siemię, wrzucić trochę czarnuszki i delikatnie wymieszać szpatułk±. Pod koniec dodać łyżeczkę proszku do pieczenia i łyżeczkę soli. Przełożyć do keksówki z papierem do pieczenia. Posypać czarnuszk±.

Piec przez 40-45 minut w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 475
Ewa gotuje - odc. nr 475

Po 3 tygodniach w za¶nieżonych Beskidach Ewa wróciła do Krakowa, więc kolejny...

 

Podobne przepisy

Omlet francuski

Jajka wybić do miski. Roztrzepać, przyprawić sol± i pieprzem, dodać mleko. Lekko ubić ...

Nale¶niki

Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać m±kę, zmiksować. Dolać wodę i wyrobić na ...

Pasta jajeczna z rzeżuch±

Znakomity dodatek do pieczywa!

Pasztet z pistacjami

Bardzo delikatny i... orzechowy!

Wróć do listy przepisów