Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekany czosnek. Podsmażyć. Dodać szpinak, przyprawić solą i kuminem. Dorzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Wybić jajka. Przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i poczekać, aż białko się zetnie.
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, łyżką wyjąć miąższ, pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny. Ułożyć na jajkach.
Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wszyscy narciarze doskonale wiedzą, że najlepiej jeździ się rano, tuż po...
Hinduski klasyk na bazie soczewicy;-)
Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku...
Znakomite do makaronów, kasz i jako smarowidło do chleba;-)
Smacznie, zdrowo i kolorowo...