Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Śledzie w occie

Opis przygotowania

Filety namoczyć w wodzie (przez kilka godzin). Następnie dobrze przepłukać i pokroić na mniejsze kawałki, np. w romby. Marchewkę i cebulę obrać i pokroić w plastry. Wraz z rybą ułożyć w słoiku. Zalać przestudzoną marynatą (wodę wystarczy wcześniej zagotować z octem, cukrem i przyprawami). Zamknąć i wstawic do lodówki. Tak przygotowane śledzie można jeść już nastepnego dnia a w chłodzie wytrzymają nawet kilka tygodni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 441
Ewa gotuje - odc. nr 441

Wolicie sernik czy makowiec? A może lubicie tak jedno, jak i drugie? W...

 

Podobne przepisy

Łosoś w cieście francuskim

Z pieczarkami i szpinakiem;-)

Ceviche z pstrąga

Latynoska przystawka z zawojską rybą;-)

Rukola z pstrągiem

Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!

Karp pieczony w śmietanie

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Wróć do listy przepisów