/ Przepisy / Gruszki w miodzie

Opis przygotowania

Gruszki przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne. Owoce umieścić w słoikach, zalać miodem, uzupełnić przegotowaną i wystudzoną wodą. Zakręcić i odstawić w ciemne miejsce na kilka dni.

Kiszone gruszki można dodawać do sałatek, mięs czy deserów.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 434
Ewa gotuje - odc. nr 434

Tym razem Ewa pokaże jak przyrządzić znakomity krem z pieczonej dyni i...

 

Podobne przepisy

Detoks z pokrzywy

Orzeźwia i oczyszcza;-)

Bukiet warzyw

Marchewki pokroić na niewielkie kawałki, kalarepę w plastry. Z kalafiora i brokułu od ...

Paluchy drożdżowe

Świetne solo oraz jako dodatek...

Sok z owoców i warzyw

Składniki zmiksować lub wycisnąć...

Wróć do listy przepisów