
Kminek zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut. Następnie odcisnąć na sitku.
Twaróg przełożyć do miski, dodać bryndzę i anchois. Przyprawić słodką papryką. Dorzucić wystudzony kminek, dodać śmietanę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Podawać jako smarowidło do pieczywa.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po trzech weekendach nad Bałtykiem Ewa wróciła do Krakowa, więc gotować...
Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i wyrobić na ...
Ugotować bulion warzywny (może być z kostki, do risotto dla 4 osób potrzeba około 2 l ...
Jeden z najbardziej znanych przepisów kuchni Żydów galicyjskich.
Z lodowatego wina, mąki i jajka zrobić w misce jednolite ciasto - dużo rzadsze niż na ...