Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski. Dodać pokrojone w kosteczkę ogórki oraz cebulę pokrojoną w piórka.
Musztardę wymieszać z miodem i octem. Wlać oliwę, cały czas mieszając. Przelać na sałatkę. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Delikatnie wymieszać.
Sałatka może być samodzielną potrawą lub dodatkiem do dania głównego.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc w telewizyjnej kuchni Ewy zagoszczą...
Przystawka lub składnik sałatek...
W miseczce wymieszać odcedzone z zalewy oliwki oraz pokrojone na kawałki plasterki ło ...
Nie ma to jak domowe pieczywo!
Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołeczek, wybić jajko, dodać sól i proszek do piecze ...