
Imbir obrać, pokroić w plastry, wrzucić do szklanki, zalać wrzątkiem (mniej więcej do połowy objętości) i odstawić na 10 minut. Po tym czasie przecedzić. Do wywaru dolać letniej wody, wsypać kurkumę, dodać świeżo zmielony pieprz i sok z cytryny oraz miód. Wymieszać i odstawić na całą noc. Wypić następnego dnia rano.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa zaprezentuje przepisy, dzięki którym zadbamy...
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, pokroić w talarki, posolić i połączyć ze śmie ...
Grzyby namoczyć w wodzie (najlepiej przez całą noc). Kapustę kiszoną odcedzić. Przesi ...
Czosnek niedźwiedzi pokroić i wrzucić do miksera. Dodać orzechy laskowe. Posolić, wla ...
Znakomity dodatek do mięs i serów...