Masło zbrązowić na patelni. W maśle przesmażyć ryż. Jak się zeszkli, przełożyć do garnka i zalać wodą (w proporcjach 1 szklanka ryżu na 3 szklanki wody). Posolić wedle uznania. Przykryć i ugotować.
Podawać z posiekaną natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym wydaniu swojego autorskiego programu kulinarnego Ewa Wachowicz zmierzy...
Kaszankę naciąć wzdłuż, w nacięcie włożyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Szczelni ...
Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i wyrobić na ...
Jajka ugotować, obrać, przekroić na pół. Żółtka wyjąć, przetrzeć przez sito razem z t ...
Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Pomidory sparzyć w gorącej wodzie i obrać ze skórki ...