
Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. Miąższ z awokado wydrążyć i rozgnieść widelcem na miazgę, połączyć ze śmietanką. Daktyle drobno posiekać, połączyć z masą awokadowo-śmietankową. Przełożyć do 2 pucharków (z tych składników wychodzą 2 porcje) i wstawić do lodówki na około 2 godziny - jeśli śmietana była zimna, a taka najlepiej się ubija, gotowy deser chłodzimy znacznie krócej. Udekorować biszkoptami i wiórkami czekolady.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ziołowa ryba w śmietanie pieczona, deser z awokado Tym razem w „Ewa...
Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać mąkę przesianą z proszkiem d ...
Z myślą o zbliżających się świętach...
Z marmoladą różaną...
Jagody umyć, przełożyć do naczynia, wsypać cukier i przykryć. Dusić 20-25 minut na ma ...