Ser halloumi i połówkę ananasa pokroić w plastry. Upiec bez tłuszczu na patelni grillowej. Wystudzić.
Na półmisku rozłożyć roszponkę. Na roszponkę dać halloumi i pokrojone na mniejsze kawałki plastry ananasa. Dorzucić orzechy nerkowca i nasiona granatu.
Imbir zetrzeć do miseczki. Posłodzić miodem. Wlać sok z cytryny i oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać i tak przygotowanym sosem polać sałatkę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Za kilka dni koniec roku i sylwester, więc w ostatnim w ramówce jesiennej...
Kabaczek w sałatce;-)
Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Kurzą pierś umyć, osuszyć, pokroić w niewielką k ...
Z tuńczykiem i oliwkami;-)
Sałaty poszarpać do miski. Z soku z limonki, soli, miodu, wasabi i oleju przygotować ...