Rybę skropić sokiem z cytryny, solidnie przyprawić solą i pieprzem. Posmarować roztopionym masłem. Ułożyć na blasze piekarnikowej (wyłożonej papierem do pieczenia).
Chrzan wymieszać z bułką tartą. Połączyć z resztą stopionego masła i rozłożyć na rybich filetach. Piec przez ok. 20 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje rybę zapiekaną pod chrzanem...
Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą i poddusić ...
Rybę zamarynować: filety pokroić na dużą kostkę, przełożyć do miski, dodać sos teriya ...
Miękkie masło utrzeć z sokiem z cytryny, sosem Worcester, zielonym pieprzem, czosnkie ...
Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posieka ...