Rybę skropić sokiem z cytryny, solidnie przyprawić solą i pieprzem. Posmarować roztopionym masłem. Ułożyć na blasze piekarnikowej (wyłożonej papierem do pieczenia).
Chrzan wymieszać z bułką tartą. Połączyć z resztą stopionego masła i rozłożyć na rybich filetach. Piec przez ok. 20 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje rybę zapiekaną pod chrzanem...
Polędwicę wołową pokroić na plastry o grubości 2-3 cm, posmarować oliwą, obtoczyć w g ...
Pomidory naciąć na czubku, włożyć na chwilę do wrzątku, po czym obrać ze skórki. Prze ...
Mięso umyć, osuszyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą i pieprzem. Masło ...
Z dyni odciąć górną część, środek wydrążyć. Posolić i wstawić na ok. 15 minut do piekarnika...