Jajka wybić do miski. Roztrzepać, przyprawić solą i pieprzem, dodać mleko. Lekko ubić. Na patelni roztopić łyżkę masła, wlać masę jajeczną.
Gdy omlet zetnie się od spodu, brzegi unieść łopatką - by masa spłynęła pod spód. Podsmażać, aż omlet zrumieni się od spodu. Posypać startym serem (może być ser żółty), przełożyć na talerz, złożyć na pół.
Podawać z sokiem wyciśniętym ze świeżych owoców (grapefruitów i pomarańczy) oraz kawą latte.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Począwszy od tego odcinka Ewa Wachowicz będzie zapraszać do swojego programu...
Cebulę obrać, następnie zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem...
Obranego selera pokroić na cieniuteńkie plasterki (można użyć szatkownicy do ogórków) ...
Myśląc o PRL-u, mówię o smalcu... Lecz nie o takim z "mięsnego", a o domowym smalczyku z jabłkiem!