Gotowe ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać brązowym cukrem i cynamonem, zrolować dwustronnie - tak, by dwa wałki ciasta spotkały się dokładnie na środku.
Ponownie posmarować jajkiem i pokroić na kawałki o długości mniej więcej 1 cm. Ułożyć na posmarowanej masłem blasze. Piec w temp. 180 st. C przez ok. 15 minut.
Podawać z sorbetem truskawkowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Motywem przewodnim tego programu będzie Święto Zakochanych - Ewa Wachowicz...
Z wianuszkiem owoców;-)
Na herbatnikach o smaku kakao...
Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło, wysiekać. Gdy zacznie przypominać krusz ...