200 g czekolady i orzechy zmielić, wymieszać. 100 g czekolady pokroić w kostkę. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Połączyć z czekoladą i orzechami.
Wmieszać pianę z białek. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Dodać czekoladę pokrojoną w kostkę.
Piec ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz odwiedza krakowskie I Liceum Ogólnokształcące im....
I pestkami dyni...
Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. ...
Białka ubić ze szczyptą soli. Gdy staną się sztywne...
Mleko, cukier, kakao i masło przełożyć do garnka. Zagotować. Wsypać kaszę mannę. Podg ...