Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Mandarynkowiec

Opis przygotowania

Całe mandarynki (ze skórką) zalać wrzątkiem. Zagotować i gotować jeszcze przez około 40 minut, odcedzić i pozostawić do wystudzenia. Następnie zmiksować.

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, cukier waniliowy oraz pozostałe składniki - 1,5   szklanki musu z mandarynek, jajka i olej. Utrzeć.

Przelać do prostokątnej blaszki o wymiarach 38x26 cm lub tortownicy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w temp. 180 st. C przez 40-45 minut.

Udekorować polewą czekoladową i lekko uprażonymi, siekanymi migdałami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 156
Ewa gotuje - odc. nr 156

Tym razem wyśmienity kurczak po chińsku z makaronem ryżowym. A na deser...

 

Podobne przepisy

Szarlotka z jabłkami prażonymi i budyniem

Z rodzynkami... Pachnąca cynamonem!

Szyszki

Krówki i masło roztopić, dodać kakao i miód. Po lekkim ostudzeniu wsypać ryż i formow ...

Szybki sernik z malinami

Naprawdę błyskawiczny...

Piramida limonkowa

Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywno. Utrwalić cukrem - miks ...

Wróć do listy przepisów