Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Tarta z kremem różanym

Opis przygotowania

M±kę przesiać na stolnicę. Dodać m±kę migdałow±. Posłodzić cukrem pudrem. Uperfumować cukrem waniliowym. Dorzucić zimne masło. Posiekać. Zrobić dołeczek. Wybić jajko, dodać ¶mietanę. Wymieszać nożem. Następnie szybko wyrobić. Włożyć do zamykanego pojemnika i na 30 minut wstawić do lodówki.

Zimne ciasto lekko zagnie¶ć. Rozwałkować i wykleić nim formę na tartę (spód i boki). Nakłuć widelcem. Przykryć papierem. Obci±żyć, np. fasol±.

Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C (po 15 minutach usun±ć papier z obci±żeniem).

Zrobić krem. Do serka dodać konfiturę z róży. Zmiksować i wyłożyć na wystudzony spód.

W szklance wrz±tku rozpu¶cić glazurę. Posłodzić, wymieszać i odstawić na 15 minut.

Na kremie ułożyć pokrojone truskawki. Posmarować tężej±c± glazur± i zostawić na 30 minut (w lodówce wystarczy 15 minut).

Udekorować bratkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 541
Ewa gotuje - odc. nr 541

W długi, majowy weekend Ewa zaprezentuje przepisy z my¶l± o przyjęciu na...

 

Podobne przepisy

Ciasto dokładnie zważone

Jajka zważyć wraz ze skorupkami. Następnie odważyć dokładnie po tyle samo masła, m±ki ...

Kremówka kokosowa

M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło, wyrobić nożem. Dolać zimn± ...

Pascha

Daktyle i figi drobno pokroić. Dodać rodzynki i zalać alkoholem...

Babeczki jogurtowo-cytrynowe

Udekorowane karmelizowan± cytryn±;-)

Wróć do listy przepisów