Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik z jogurtu

Opis przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować i przełożyć do tortownicy. Nakłuć widelcem i podpiec w temp. 180 st. C.

Białka ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem. Uperfumować cukrem waniliowym i skórką otartą z cytryny. Wsypać budyń. Dodać jogurty i delikatnie zmiksować. Dorzucić rodzynki (omączone, by nie opadły na dno). Wymieszać i nałożyć na wystudzone ciasto. Wyrównać.

Piec przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.

Po upieczeniu zostawić na 30 minut w wyłączonym piekarniku. Gdy sernik wystygnie udekorować cukrem pudrem i plasterkami limonki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 499
Ewa gotuje - odc. nr 499

Przed tygodniem gościem Ewy była Marcelina Zawadzka, w kolejnym odcinku...

 

Podobne przepisy

Grillowane brzoskwinie z kremem mascarpone

Z truskawkami i prażonymi płatkami migdałów!

Granola z bananem i jogurtem

Na śniadanie lub podwieczorek;-)

Ciasto jogurtowe ze śliwkami

Najlepsze jest z węgierkami;-)

Grysik z sokiem malinowym

W szklance zimnego mleka rozmieszać kaszę. Resztę zagotować w rondelku. Do gorącego m ...

Wróć do listy przepisów