Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, przełożyć do rondelka i podgrzewać przez kilka minut. Następnie wystudzić i przetrzeć przez sito – wprost do robota. Dodać banana. Wlać olej. Dodać cukier, mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Przyprawić cynamonem, imbirem i solą. Zamknąć i zmiksować. Masę przelać do tortownicy (natłuszczonej masłem i obsypanej bułką tartą).
Piec „do suchego patyczka” w temp. 180 st. C.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać masło. Roztopić i wymieszać. Połączyć z mascarpone. Wyłożyć na wierzch wystudzonego ciasta. Brzegi oprószyć kakao. Środek udekorować prażonymi płatkami migdałów.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa bardzo lubi grzyby i często po nie sięga. Tym razem pokaże jak wykorzystać...
Masło utrzeć, dodać słodzik, jajko, skórkę pomarańczową oraz kakao. Mąkę wymieszać z ...
Do tego deseru nie potrzeba piekarnika;-)
Mąkę przesiać na stolnicę, wysiekać z chłodnym masłem. Dodać cukier puder, miąższ z l ...
ynię pokroić na kawałki, wyczyścic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia...