/ Przepisy / Babeczki imbirowe

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Dodać cukier trzcinowy. Zmiksować. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Przyprawić imbirem. Dodać śmietanę i olej. Posłodzić miodem i zmiksować na niskich obrotach.

Gruszki obrać, wyciąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do miski z ciastem. Wymieszać i przełożyć do foremek na babeczki (do ⅔ wysokości).

Piec przez 25 minut w temp. 180 st. C.

Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 496
Ewa gotuje - odc. nr 496

Korzystając z pięknej, choć jesiennej, aury Ewa wybierze się na krótką...

 

Podobne przepisy

Piernikowe choinki

Las pierników na świąteczny stół!

Daktylowiec

Daktyle pozbawić pestek, pokroić na kawałki, przełożyć do wysokiego naczynia, zalać h ...

Cud miód jabłka z gruszkami

Białka oddzielić od żółtek. Ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...

Serownik mazurkowy z suszonymi śliwkami

Wariacja na temat sernika i mazurka!

Wróć do listy przepisów