Jajka wybić do miski. Dodać cukier trzcinowy. Zmiksować. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Przyprawić imbirem. Dodać śmietanę i olej. Posłodzić miodem i zmiksować na niskich obrotach.
Gruszki obrać, wyciąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do miski z ciastem. Wymieszać i przełożyć do foremek na babeczki (do ⅔ wysokości).
Piec przez 25 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Korzystając z pięknej, choć jesiennej, aury Ewa wybierze się na krótką...
W foremkach na babeczki...
Ryż zalać wodą i odstawić na 3 godziny. Następnie wypłukać, odcedzić i ugotować na parze...
Bardzo proste w przygotowaniu. Świetnie smakuje ze szklanką zimnego mleka...
Do tego deseru nie potrzeba piekarnika;-)