Galaretki rozpuścić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygną, pokroić w kostkę i nałożyć do pucharków. Zalać jogurtem (np. brzoskwiniowym i truskawkowym). Uprażone orzechy włoskie i laskowe, sezam, pestki dyni, ziarna słonecznika i migdały (bez skórki) zmiksować „na kruszonkę”, lub posiekać, i taką posypką udekorować deser.
Orzechy najlepiej prażą się w piekarniku (2-5 min., 200 st. C).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek „młodzieżowy”. Rozpoczynamy program przy wózku z hot-dogami…,...
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...
Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, cukier waniliowy i kakao, wrzucić masło...
Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Utrwalić...
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Uperfumować cukrem waniliowym...