Płatki lekko zmiksować z migdałami (nie na mąkę). Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Tortownicę (o średnicy 28 cm) wyłożyć papierem, boki wysmarować masłem. Dno wyłożyć masą, ubić łyżką i wstawić do lodówki na ok. ½ godziny.
Składniki masy podzielić na dwie części. Zmiksować partiami w robocie na gładką masę. Wyłożyć na owsiany spód. Piec przez godzinę w temp. 190 st. C.
Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić sernik w środku na ½ godziny.
Udekorować owocami sezonowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem krzątanina w kuchni Ewy zacznie się od przyrządzenia błyskawicznego...
Dno foremki (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. C, od ...
Wiórki, kaszę i cukier wsypać do słoika. Zalać wódką, zakręcić i schować do lodówki na całą noc...
Przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, proszek do pieczenia, jajka, żółtka, ...
Z myślą o zbliżających się świętach...