Ser dwukrotni przepuścić przez maszynkę. Wybić jajka. Dodać ksylitol, kartoflankę oraz jogurt. Uperfumować skórką otartą z cytryny oraz miąższem z laski wanilii. Wycisnąć sok z cytryny. Zmiksować. Przełożyć do tortownicy – wyłożonej papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem (średnica 24-25 cm). Wcisnąć całe truskawki.
Piec przez 15 minut w temp. 175 st. C. Po tym czasie zmniejszyć temp. do 120 st. C i piec przez 1 godzinę.
Z cytryny wycisnąć sok. Połączyć z serkiem homogenizowanym. Dodać ksylitol oraz ricottę. Wymieszać. Polewą pokryć wierzch sernika. Wstawić do lodówki.
Truskawki pokroić w ósemki. Przełożyć do miski. Dodać miętę. Ułożyć na środku schłodzonego sernika.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa odwiedziła Gościniec Banica - gospodarstwo agroturystyczne...
Kurczaka włożyć do zamykanego plastikowego worka. W miseczce wymieszać sok z limonki, ...
Jabłka umyć i osuszyć. Razem ze skórką zetrzeć na tarce o dość dużych oczkach, lekko ...
Ciasto z miodem i orzechami;-)
Muffinki!