Ryż zalać wodą i odstawić na 3 godziny. Następnie wypłukać, odcedzić i ugotować na parze.
Do rondelka wlać mleczko kokosowe, dodać cukier, sól i cukier waniliowy. Zagotować, po czym dodać ugotowany ryż. Całość podgrzewać jeszcze przez 3-4 minuty.
Przełożyć do miseczki, obok ułożyć mango (wyciąć pestkę, miąższ naciąć w kratkę i wywinąć, by powstał „jeż”). Udekorować świeżą miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W ostatnich latach Polacy dosłownie zakochali się w kuchni azjatyckiej....
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodać cukier, wymieszany upr ...
Smaczny przekładaniec;-)
Ozdobiona kandyzowaną skórką z pomarańczy;-)
Jabłka umyć i osuszyć. Razem ze skórką zetrzeć na tarce o dość dużych oczkach, lekko ...