
Rukolę opłukać, osuszyć, odciąć twarde końce, porwać na kawałki. Pomidory osączyć z oliwy, pokroić w paski.
Wekę pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na oliwie. Wrzucić pieczywo i zrobić grzanki. Do octu balsamicznego dodać sól, pieprz i cukier. Wymieszać. Połączyć z oliwą.
Rukolę wymieszać z suszonymi pomidorami, kaparami, orzeszkami pinii, parmezanem i grzankami. Tuż przed podaniem polać sosem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Majowy weekend zbliża się wielkimi krokami. W związku z tym Ewa proponuje...
Świetna do potraw z rusztu!
Sałaty umyć i osuszyć. Poszarpać do miski. Polać sosem przyrządzonym z wody, soku z c ...
Buraki umyć, lecz nie obierać. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (małe pieką ...
Marchewkę utrzeć na drobnej tarce, dodać sok z cytryny i winne jabłko - też starte na ...