Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Steki wieprzowe z grilla

Opis przygotowania

Plastry schabu przyprawić z obu stron solą i sezamem. Na wierzchu ułożyć pokrojony w plastry czosnek i gałązki rozmarynu. Włożyć do woreczków do wakowania i zgrzać w pakowarce próżniowej (usuwając przy tym powietrze). Gotować przez 1 ½ godziny w temp. 56 st. C.

Ugotowane mięso wyjąc z woreczków, usunąć czosnek oraz rozmaryn i zapiec na ruszcie.

Podawać z masłem z anchois.

Anchois odsączyć z zalewy i drobno pokroić. Szalotkę bardzo drobno posiekać. Masło zmiksować. Dodać anchois, szalotkę i musztardę. Przyprawić pieprzem. Wlać sok z cytryny. Wsypać paprykę i zmiksować. Przełożyć na pergamin i zwinąć jak roladę. Przechowywać w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 542
Ewa gotuje - odc. nr 542

Rzodkiewkę najczęściej jemy na surowo (samą lub jako składnik sałatek),...

 

Podobne przepisy

Indyk z sosem cebulowym

Mięso umyć, osuszyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą i pieprzem. Masło ...

Gulasz z mięsem mielonym

Wołowo-wieprzowy;-)

Kiczeri - hinduski detoks

Potrawka z fasoli mung i ryżu;-)

Kotlet Pożarskiego

Ze strażą nie ma nic wspólnego, przepis wywodzi się bowiem z kuchni rosyjskiej...

Wróć do listy przepisów