Mąkę zaparzyć wrzątkiem (przesypać na stolnicę, stopniowo wlewać wodę i lekko siekać nożem). Gdy zrobią się kluchy wybić jajko. Wymieszać a następnie zagnieść. Przykryć miską i odstawić na 20 minut.
Kaszę ugotować i ostudzić. Dodać drobno pokrojone kimchi. Dorzucić posiekany szczypior. Dolać olej sezamowy i sos sojowy. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na maśle. Pod koniec dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Przełożyć do miski z kaszą i wymieszać.
Ciasto rozwałkować. Wyciąć krążki (pierścieniem lub szklanką). Nałożyć farsz. Skleić. Brzegi zlepić w ten sposób, by powstały uszka. Ugotować w osolonym wrzątku (bez przykrycia). Zahartować w zimnej wodzie i od razu odcedzić na sicie.
Na talerzu udekorować posiekanym szczypiorem i prażonym sezamem. Podawać z sosem (składniki wystarczy wymieszać).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Podobno śledzie są rybami, które jemy najchętniej – na Wielkanoc,...
Stare ziemniaki obrać dość grubo i ugotować w osolonej wodzie z mlekiem...
Receptura z "Wilczej Jamy" w Bieszczadach;-)
Z nutką orientu;-)
I serem żółtym...