Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Cake pops

Opis przygotowania

Ciasto pokruszyć do miski. Dodać posiekane orzechy, mascarpone i krem czekoladowy. Dobrze wymieszać ręką. Ulepić kulki. Ułożyć w foremce wyścielonej papierem do pieczenia i na ½ godziny włożyć do zamrażarki.

Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Dodać olej kokosowy i wymieszać.

Zmrożone kulki ciasta nabić na patyczki do szaszłyków. Zanurzyć w polewie i obsypać pokruszonymi owocami liofilizowanymi oraz drobno posiekanymi orzechami.

Porada: patyczki z cake pops można umieścić w szklance z jabłkiem (wystarczy wbić).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 533
Ewa gotuje - odc. nr 533

Podobno śledzie są rybami, które jemy najchętniej – na Wielkanoc,...

 

Podobne przepisy

Banany grillowane

Banany ułożyć na ruszcie, opiec z obu stron (skórka powinna sczernieć). Zdjąć z ruszt ...

Ciasto spod widelca

Gdy w domu nie mamy jeszcze robota...

Rożki w stylu fagottini

Ciasteczka z ricottą nadziane powidłami;-)

Ciasto wiewiórka

Jajka wybić do miski, utrzeć z cukrem i miodem...

Wróć do listy przepisów