Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Cake pops

Opis przygotowania

Ciasto pokruszyć do miski. Dodać posiekane orzechy, mascarpone i krem czekoladowy. Dobrze wymieszać ręką. Ulepić kulki. Ułożyć w foremce wyścielonej papierem do pieczenia i na ½ godziny włożyć do zamrażarki.

Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Dodać olej kokosowy i wymieszać.

Zmrożone kulki ciasta nabić na patyczki do szaszłyków. Zanurzyć w polewie i obsypać pokruszonymi owocami liofilizowanymi oraz drobno posiekanymi orzechami.

Porada: patyczki z cake pops można umieścić w szklance z jabłkiem (wystarczy wbić).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 533
Ewa gotuje - odc. nr 533

Podobno śledzie są rybami, które jemy najchętniej – na Wielkanoc,...

 

Podobne przepisy

Babeczki czekoladowe - muffinki

Foremki posmarować roztopionym masłem, posypać wiórkami kokosowymi. Do reszty masła d ...

Babeczki z makiem i kokosem

Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę - ...

Ciasto strażackie

Biało-czerwone, a więc zarówno dla druhów z OSP i PSP, jak i na święta państwowe...

Naleśniki gryczane

Z kisielem wiśniowym!

Wróć do listy przepisów