/ Przepisy / Zapiekanka serowa z warzywami

Opis przygotowania

Łyżkę masła roztopić na patelni. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli wrzucić mrożone warzywa. Dodać resztę masła, wymieszać i podsmażyć.

Przełożyć do natłuszczonego masłem naczynia żaroodpornego.

Na patelnię po smażeniu wlać śmietanę. Wkruszyć gorgonzolę. Przyprawić gałką muszkatołową. Wymieszać. Gdy ser się roztopi przelać na warzywa. Na wierzch zetrzeć oscypek.

Wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C.

Przed podaniem udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 520
Ewa gotuje - odc. nr 520

Ewa Wachowicz stara się wykorzystywać w kuchni produkty lokalne, od małych,...

 

Podobne przepisy

Łosoś w cieście francuskim

Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...

Gęsie udka w sosie śliwkowym

Z sokiem jabłkowym i sosem sojowym...

Wróć do listy przepisów