Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Tagliatelle z cukinii w sosie pomidorowym

Opis przygotowania

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na mocno rozgrzanej oliwie. Dorzucić pokrojony w plastry czosnek i smażyć razem przez chwilę.

Dodać pokrojoną w plastry paprykę oraz drobno posiekane pomidory. Przyprawić roztartym w dłoniach oregano. Wymieszać i zagotować na małym ogniu.

Cukinie obrać za pomocą obieraczki do warzyw. Następnie tym samym nożykiem wyciąć wstążki (kroimy do momentu, aż pojawią się pestki; to, co zostanie, można wykorzystać np. do zrobienia leczo). Wrzucić do sosu i delikatnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać, gdy cukinia zmięknie. Na talerzu skropić oliwą, udekorować tartym parmezanem i listkami bazylii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 318
Ewa gotuje - odc. nr 318

Ponieważ Ewa dostaje bardzo dużo maili z prośbą o przepisy bezglutenowe,...

 

Podobne przepisy

Żeberka tex-mex

W sosie BBQ z dodatkiem whiskey;-)

Diabelskie żeberka

Żeberka przyprawić solą, pieprzem i papryką (można odstawić na 2 godziny). Następnie ...

Zrazy wołowe z węgierkami

Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...

Mielone z kaczki i wieprzowiny

Pieczone bez grama tłuszczu!

Wróć do listy przepisów