
Mąkę przesiać na stolnicę i zaparzyć wrzątkiem (stopniowo wlać szklankę gorącej wody i wymieszać nożem). Wybić jajko, wlać oliwę. Posiekać nożem, następnie dobrze wyrobić. Przykryć miską i odstawić na chwilę.
Liście kapusty poszatkować i obgotować. Wystudzić i odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać kapustę. Wymieszać i podsmażyć. Przyprawić solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkować. Szklanką lub pierścieniem wyciąć krążki. Na każdy nałożyć farsz. Złożyć na pół i skleić brzegi (można je zwilżyć wodą).
Partiami ugotować w osolonym wrzątku (po wypłynięciu wystarczy minuta). Wyłowić do miski z zimną wodą i odcedzić na sicie.
Przełożyć na półmisek i okrasić zrumienioną na maśle cebulą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po kilku weekendach spędzonych pod Babią Górą Ewa wróci do Krakowa i od...
Polędwiczki lekko posolić, obsmażyć na maśle na dość ostrym ogniu. Miód rozetrzeć z&n ...
W płatkach migdałów!
Kacze piersi umyć w zimnej wodzie, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem naciąć ...
Mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Wymieszać. Cebulę...